Çalışma hayatını temel alarak toplumsal sorunları anlama ve çözüm yolları geliştirmek amacıyla yayın hayatını sürdüren HAK-İŞ Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi Nisan, Ağustos ve Aralık olmak üzere yılda üç sayı yayınlanmaktadır. Derginin her sayısında Emek Kavramı ve Toplum, Emeğin Tarihi, Emek Teorilerinde Yeni Yaklaşımlar, Sendikal Mücadelenin Tarihi, Sendikal Sorunlar ve Çözüm Yolları, Çalışma İlişkileri ve Çalışma Ekonomisi, Siyaset ve Çalışma Hayatı İlişkileri, Çalışma Sosyolojisi, Çalışma Hukuku, İşçi ve İşveren İlişkileri, İstihdam ve Emek Piyasası, Gelir Dağılımı, Adalet ve Eşitlik Tartışmaları, Siyaset ve Gelir Dağılımı İlişkisi, Toplumsal Eşitlik ve Refah Modelleri, Ekonomik Büyüme ve Kalkınma Modelleri, Sosyal Politika Yaklaşımları ve Tarihi, Sosyal Yardım Politikaları, Yoksullukla Mücadele Stratejileri, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Sosyal Güvenlik Teorileri ve Modelleri, Sosyal Güvenlik Hukuku, Çalışma Hayatı, Ücret Politikaları ve Verimlilik başlıkları çerçevesinde gelecek bütün makaleler değerlendirmeye alınacaktır.
HAK-İŞ Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi açık erişimli bir dergidir. Makale gönderme, makale işlemleri ve yayın için yazar veya yazarlardan herhangi bir ücret alınmamaktadır.
Yazar/lara makale başına 1500 TL telif ücreti, hakemlere ise 500 TL hakem değerlendirme ücreti ödenmektedir.
Online olarak derginin web sayfasından yazılara ücretsiz olarak ulaşılmaktadır. Dergi açık erşimim politikalarını benimsemektedir. Ayrıca matbu olarak da basımı gerçekleştirilmektedir.
Tüm makaleler için gerekli formlar www.hakisemekvetoplum.org.tr web sayfasından temin edinilebilmektedir.
Derginin yayın politikası ve süreçleri Yayın Etiği Komitesi (Committee on Publication Ethics-COPE) ve Ulusal Bilgi Standartları Örgütü (NISO) yönergelerini takip eder.
Yayın Aralığı: Nisan, Ağustos ve Aralık olmak üzere 4 ayda bir yayınlanmaktadır.
Yayın Dili: Türkçe ve İngilizce makaleler
KAPSAMA GİREN KONU BAŞLIKLARI:
· Emek Kavramı ve Toplum
· Emeğin Tarihi
· Emek Teorilerinde Yeni Yaklaşımlar
· Sendikal Mücadelenin Tarihi
· Sendikal Sorunlar ve Çözüm Yolları
· Çalışma İlişkileri ve Çalışma Ekonomisi
· Siyaset ve Çalışma Hayatı İlişkileri
· Çalışma Sosyolojisi
· Çalışma Hukuku
· İşçi ve İşveren İlişkileri
· İstihdam ve Emek Piyasası
· Gelir Dağılımı, Adalet ve Eşitlik Tartışmaları
· Siyaset ve Gelir Dağılımı İlişkisi
· Toplumsal Eşitlik ve Refah Modelleri
· Ekonomik Büyüme ve Kalkınma Modelleri
· Sosyal Politika Yaklaşımları ve Tarihi
· Sosyal Yardım Politikaları
· Yoksullukla Mücadele Stratejileri
· İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
· Sosyal Güvenlik Teorileri ve Modelleri
· Sosyal Güvenlik Hukuku
· Çalışma Hayatı, Ücret Politikaları ve Verimlilik
Yazıların Değerlendirilmesi
Yazılar, bilgisayar ortamında ve dizgi programlarında kullanılabilecek şekilde e-postayla ya da cd içerisinde teslim edilmelidir.
Dergiye yayımlanmak üzere yollanan makaleler, “kör hakem” yöntemiyle değerlendirilmektedir. Editörler tarafından incelenen ve değerlendirilmesi uygun bulunan çalışmalar, iki ayrı hakeme gönderilmektedir. İki hakemin görüş ayrılığı durumunda, üçüncü bir hakemin görüşüne başvurulmaktadır. Hakemlerden gelen raporlar doğrultusunda, makalenin yayımlanmasına, yazardan hakem raporuna göre düzeltme istenmesine ya da yazının reddedilmesine karar verilmekte ve karar yazara iletilmektedir. Basımı uygun bulunan yazıların, yayımlanıp yayımlanmayacağına ya da derginin hangi sayısında yayımlanacağına editörler karar verir. Yazar, süreç konusunda e-posta yoluyla bilgilendirilmektedir.
HAK İŞ Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi’ne ulaşan yazılar için yanıt verme süresi otuz gündür. Bu süre içinde yanıtlanmayan yazılar ulaşmamış demektir. Yazılarla ilgili olumlu ya da olumsuz görüş yazara mutlaka bildirilir.
Yazım Kuralları
HAK İŞ Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi’ne gönderilen yazılar için bir sayfa sınırlaması yoktur. Ancak, yazıların 2500-6000 arası kelime sayısında olması tercih edilmektedir. Gerekli kısaltma ve uzatmalar yazarla iletişim içinde yapılabilir.
Yazılarla birlikte, toplamda 1700 karakteri (boşluklu) geçmeyen; Türkçe ve yabancı dilde özetle, 5-10 kelime arası Türkçe ve yabancı dilde anahtar kelimeler, yabancı dilde başlık ve ilaveten Türkçe kısa özgeçmiş de iletilmelidir. Ayrıca, yazarla irtibat kurabilmek için gerekli telefon numarası, adres ve e-posta bilgileri de gönderilmelidir.
HAK İŞ Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi’ndeki makalelerin imlâ ve noktalamasında yazarın tercihleri geçerlidir. Ancak sehven yapıldığı anlaşılan yazım ve noktalama hataları düzeltilir.
Yayımlanması talebiyle HAK İŞ Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi’ne ulaştırılan yazılarda, metin içindeki alıntı ve göndermeler, ayraç içinde (yazar soyadı, kaynağın basım yılı: sayfa numarası sırasıyla), APA (American Psychological Association)’nın en son gönderme ve kaynak gösterme kılavuzuna uygun olarak yapılmalıdır. Metin dışında yapılan açıklamalarda, sonnot yerine, o sayfanın altında yer alacak olan dipnot kullanılmalıdır.
Yazar(lar) tarafından dergiye ulaştırılan yazının ismi geçen tüm yazarlarca okunduğu, onaylandığı, başka bir dergiye gönderilmemiş olduğu kabul edilir. Yazı yayımlandığı takdirde tüm yayın haklarının yayıncıya devredildiğini yazar(lar) kabul eder. Yayımlanan yazıların içeriğinde olabilecek çarpıtmalardan alıntıyı yapan sorumludur.
HAK İŞ Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi’nde yayımlanan makalelerin yazarlarına, yazılarının bulunduğu sayıdan iki adet verilir.
Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi'nin yayın süreçlerinde yazarlardan, makale gönderim ücreti, editoryal işlem ücreti ve yayım ücreti adı altında herhangi bir ücret alınmamaktadır.
Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi'nde yayınlanan makale başına 1500 TL telif ücreti ödenmekte, kör hakem olarak değerlendirme yapan hakemlere ise 500 TL makale değerlendirme ücreti ödenmektedir.